Tobab!

 
Antligen lite internet, dock utan vissa svenska bokstaver. Har i Kafountine i vastra Afrika ar allt super, varmt och gott, en massa harliga och hafftiga manniskor och en del god mat. Jag skriver en del da vi ater en himlans massa fisk som smakar ungefar samma...
Dagarna gar fort fast man knappt gor nogonting, allt ar lite manana manana har och ingen, absolut ingen har klocka. Oftast gor vi studiebesok eller badar pa dagen och sedan pa eftermiddagen har vi trum och danskurs vilket ar super kul. Det blir nog till att asa hem en trumma iallafall...
En del kvallar har vi gatt ut och dansat vilket ar sjukt hafftigt, har dansar verkligen alla och mitt i allt blir det dansuppvisning med trummor. Har spelas nastan enbart afrikansk musik eller reggea och da star alla och gungar som typ Nille nar han ar full. Aven intressant att alla dricker lask och ingen sprit pa nattklubben (nastan alla ar muslimer) men dom roker som fan, bade det ena och det andra.
Vi bor fint pa hotel Bendola precis vid havet, nastan inga spindlar och en massa faktiskt sota odlor. Jag och Sara har till och med dopt var husodla till Agathon. Tyvarr har internet inte kommit an sa man maste aka in till byn, men men.
I morgon borjar julkalendern och vi ska kolla Pelle Svanslos anda fram till jul! Langar efter er!

Tobab = vit manniska

 

 

 

 

 


nu är det dags ...

 

 
om två timmar går tåget från Alvesta och min resa mot Senegal börjar. Packningen är klar och nu väntar jag bara på att konstnärens hemmalagade köttbullar och potatismos ska bli färdigt.
Idag har vi haft stora julbaket så att jag skulle få lite julstämmning, mest nöjda är vi med vårt pepparkaks-wc.


uppdatering ...
www.matildasvensson.com


stora fixaredagenIdag har varit stora fixaredagen. Finns en del att gör innan resan och idag har jag bland annat spenderat 1 500 kronor på Apoteket (malaria tabletter som man inte hallucinerar av är väldigt dyra), pensionärerna bakom mig i kassan höll på att svimma...
Sen finns det en del andra grejor som är mindre akuta men väldigt roliga att göra, som till exempel tillverka julklappar, äta pepparkakor och skissa på nya mönster.

nätverka och minglaär vad jag gjort hela dagen lång. Kul men skit jobbigt, är helt slut nu. Dagen spenderades på Smålands museum med KRUT och kvällen på designmingel på residenset. Lite häfftigt att sitta i samma rum som några av Sveriges största formgivare och kreatörer, landshövdingen samt andra framgångsrika branschmänniskor.

nostalgi
Minns ni den här killen? Eftermiddagen har spenderats i sjuksäng tillsammans med den gamla tecknade filmen Resan till Melonia. Tyckte jag förtjänade att inte göra någonting alls sedan jag suttit och snörvlat och bokfört i tre timmar under förmiddagen.

sjuk igen ...och passar på att prova mina allra nyaste akvarellfärger. Jepp, jag har köpt nya igen, bäst att vara förberedd. Bara 11 dagar kvar.

gissa mustaschen

RSS 2.0