svenska tantens café


I eftermiddags tog vi en fikatur till Svenska tantens café. Där är så himla mysigt, super fint inrett. Funderade lite på om jag kanske skulle försöka sälja in mina Elsie handdukar där, dom skulle verkligen passa in.

mysigtDet är väldigt mysigt att cykla hem när man möts av ett stort hjärta halvvägs. För övrigt var det hårdjobb igår, jag och Sara slog rekord i antal timmar spenderade i skolan under samma dag denna höst. Men kul var det. Mest skrattade jag när vi pratade om hurvida man skulle raka benen eller inte när vi är i Senegal. Sara sa enkelt "Jag låter dem fladdra i vinder".

följa CalleIdag har jag arbetat med en av våra fotouppgifter, nämnligen att följa en människa en hel dag och ta minste 300 bilder. Jag känner inte så många här som orkar vara med mig en hel dag så det fick bli Kalle, han har ju liksom inget val.

har hittat bästa bloggen!


http://www.liselottewatkins.blogspot.com/


*

sydostenIdag har jag jobbat med ansökningarna till Sydosten design och konsthantverk 2009. Givetvis valde jag att göra det sista dagen så lite stressigt har det allt varit. Sen vill man ju gärna göra det speciellt eftersom man inte kan skicka in själva produkterna.
Men men, nu är det färdigt vilket betyder att det är fredagsmyyyys!

BananasI går var delar av formens vänner och såg på filmen Bananas på Palladium. Inte helt oväntat var den väldigt bra men obehaglig. Bevisen mot fruktföretaget Dole var solklara och man äcklades åt deras advokaters försök till undanflykter.

Undrar dock lite om det var rätt människor där och såg den. Jag menar där satt kulturkoftorna och käkade äppel och nickade instämmande åt det hela, dom visste ju redan. De läser kultursidorna ordagrant, köper fairtrade och odlar morötterpå balkongen. Skulle inte denna film behöva visas på SF för att få verklig genomslagskraft? Skulle man inte behöva dra dit varenda högstadieskolklass i Växjö kommun, Europas grönaste stad?

För inte kan det väl vara så att den slogan bara finns i marknadsföringssyfte?


bildHär sitter jag. Inte så mysigt än men jag jobbar på det. Ikväll ska vi kolla BANANAS på Palladium, spännande! Förresten tycker jag Jimmy Åkesson är skit läskig.

min nya arbetsplatsmen jag har tyvärr igen bild på den, mobilen är död. Det blir lite glas från Smålands museum istället. Iallafall, jag och mitt lilla företag i inkubatorn på Videum i Växjö. Nja, vi provsitter en månad nu innan jag ska åka och sen kör vi för fullt efter nyår. 24 dagar kvar.

nya akvarellfärger
på tub. Rekommenderas, på Claes Ohlson.

borta bra men hemma bäst

Åke Arenhill
På Form och designcenter i Malmö visade de också en utställning men illustratören Åke Arenhill.

på hyllan text

 


 

Arm i arm går vi längst Södra Förstadsgatan, Vicky i sitt blonda lockiga hår, jag med mina alldeles för smala skor. Lite barnen i Bullerbyn ”vi ska köpa falukorv” aktigt. Det är inte lika kallt längre, men mörkret har börjat lägga sig och när vi kommer fram till Dalaplan fungerar inte lamporna i gångtunneln under korsningen. Vi döper den till överfallstunneln. Vi går fel, och måste passera tunneln en gång till.

Lilith performance studio ligger två gator från kebab-stället som Vicky trodde var deras stammisställe men som inte var det och på samma gata som KRIS. En industribyggnad med rynkor som utstrålar en vacker ålder. Successivt läser vi på dörrarna och letar oss fram. Genom ett trasigt fönster avundas vi ett sprutlackeringsbås. Pratar om mina köksstolar och Vickys byrå. Vi skulle sprutmåla allt om vi bara hade ett sådant. Hittar rätta dörren.


Det är mörkt, så mörkt att jag inte hittar min plånbok. Surr. Surr. Surr. Vicky är allergisk mot getingar, man måste sätta en spruta i benet på henne om hon blir stucken. Jag får gå in först, en sorts testkanin. Värmen kommer emot ansiktet och jag hör hur det knastrar under fötterna. Nyfikenhet blandat med obehag. Följer ljuset och kikar in.

Läser DISKEN BLIR ALDRIG REN och trampar på ännu en.


På hyllan text om Mathias Kristerssons verk på Lilith performance studio.


i datorsalen


Här sitter jag och försöker skriva en "på hyllan" text på två timmar. Jag har aldrig ens läst en "på hyllan" text, vilket speglar ganska bra min deltagande i kursen kulturjournalistik, jag har inte läst mycket helt enkelt. Det är dock väldigt kul.
Igår var jag och såg KOLLA-uställningen på form och designcenter. Köpte katalogen, kostade endast 20 kr och var super fin. Tappade hakan rakt ner i kassan.


mot skåne och familjFick tipsom den här boken från Annika Marklunds blogg, som för övrigt är en av mina favorit krönikörer. Det bästa med gamla böcker är att de aldrig är utlånade på biblioteket, vår granne här i stan.

bortvald bildtittade igenom bilderna från när jag fotade Vicky med second edition kläderna i somras. Den här blev bortvald på grund av att klänningen inte syns så bra men annars tycker jag den är ganska fin.

inte mycket ...

 

Nä, just nu är det inte mycket som händer här. Eller egentligen finns det väldigt mycket jobb att göra men det känns inte speciellt motverande på helgen ...


en bra vecka ...avslutades med promenad innehållande fin utsikt och samtal med världens bästa Helena.

waaa titta vad jag fått!
och Flamman vann 1:a pris! det går bra nu ...

mötetIdag har jag varit på möte i Kristianstad. För en gång skull funkade SJ till min fördel och jag hann med tåget hem, trots att jag var försenad till stationen. VD:n på företaget gillade Knitted och faktiskt några av min andra mönster också. Superkul! Nu får vi se vad det bli av det...


tack för en underbar helg!

möte 

 

Idag har jag ringt upp ett företag i Kristiantad som arbetar med hemtextil. På tidag är det möte, mitt examensarbete Knitted ska visas upp.


mina blivande handledsvärmare


 

 


RSS 2.0